Reisplan

Dinsdag 3 november 2009 hakken we de knoop door: we gaan! Gemijmer aan de ontbijttafel mondt uit in een spontane vrije dag met boeken, pilots en atlassen op schoot. We plannen onze droomreis.

De gebieden op hogere breedtegraden trekken ons het meest. Ook willen we niet per se rond de wereld varen. Het piratengebied bij Somalië vinden we eng en rond Zuid-Afrika trekt ons niet zo. Hierdoor bevatten alle plannen die de revue passeren twee constante elementen: de Chileense scheren en terug door het Panamakanaal. Kortom, rond Zuid-Amerika.

We denken met ons budget drie jaar weg te kunnen. Daardoor vallen de landen aan de overkant van de Stille Oceaan af. Over het eerste stuk, tot aan Valdivia, Chili, zijn we het snel eens. Daarna zien we wel. We willen en kunnen niet te ver vooruit plannen. Onderweg wordt hopelijk duidelijk wat bevalt en waar we nog naartoe willen.

Mei 2012, Ushuaia:
We verwachten rond september 2012 in Valdivia, Chili, te zijn. Daarna hebben we nog ongeveer twee jaar de tijd.

Grofweg zien we de volgende drie opties:
1. (Rood) De stille oceaan op, eventueel tot aan Nieuwe Zeeland en dan via Hawaii terug naar het Panamakanaal en via de Carieb naar Europa.

2. (Oranje) Via de Marquesas en Hawaii naar Alaska. Dan langs Canada en de westkust van de VS naar het Panamakanaal en via de Carieb naar Europa.

3. (Geel) Meteen naar het Panamakanaal en via de Carieb en de oostkust van de VS naar het noorden, naar Groenland. Dan via IJsland en Noorwegen naar huis.

Advertentie
  1. nou, ahoy hoor. succes! kamer 666 houdt jullie belevenissen bij via deze prachtige website.
    doei
    paul

  2. veel succes!
    Joseph

  3. Alles is gevuld nu, leuk hoor! De weddenschappen zijn geopend op welke route het wordt, maar ik zeg niets! We volgen jullie en jullie plannen met spanning!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: