Matias

Foto's Matias

Foto’s Matias

Hij is er! Donderdag 11 december is Matias Felix Kater geboren, het vierde bemanningslid van de Pinta. Het voelt fantastisch om weer zo’n mooi klein mannetje in onze armen te hebben!

Het was een snelle bevalling. Eén van onze lieve buren heeft ons in het holst van de nacht naar het ziekenhuis gereden en het bleek dat we maar net op tijd waren. Minder dan een uur later lag meneer ineens al óp Mariannes buik.

Alles is echter voorspoedig verlopen en Marianne maakt het uitstekend. We zijn een dagje in het ziekenhuis geweest, wat erg handig was voor het gebruik van de faciliteiten die op de boot ontbreken. Inmiddels zijn we weer aan boord en kunnen we lekker onze draai gaan zoeken met ons vieren. Matias drinkt als een bootwerker en lijkt het allemaal wel te zien zitten, hier in de buitenwereld.

Daniel moest een dagje zijn moeder missen, maar heeft in ruil zijn grootouders om zijn vingers kunnen winden. En tot nu toe vindt hij zo’n extra kindje aan boord wel gezellig lijkt het. Hij aait en knuffelt Matias en gaat dan weer lekker verder met spelen. We hadden ons de overgangsperiode moeilijker voorgesteld en zonder op de zaken vooruit te willen lopen, zijn we best trots op hem.

Onvoorstelbaar hoe klein zo’n pas geboren baby’tje is! We konden het ons niet meer voor de geest halen en zitten nog steeds te kijken naar zijn kleine handjes, voetjes, luiertjes, et cetera. In de tijd dat wij in het ziekenhuis waren lijkt Daniel enorm gegroeid!

De ouders van Marianne verrichten ondertussen weer wonderen om ons heen. Er wordt gewassen, boodschappen gedaan, gekookt en tussendoor nemen ze ook Daniel nog mee op leuke uitjes. Hun hulp is fantastisch en geeft ons de mogelijkheid een beetje bij te komen.

Net als vorige keer hebben we de ochtend nadat we een blog plaatsten waarin we meldden dat we zitten te wachten, een baby’tje in onze armen! Maar goed, als de ooievaar alleen maar zit te surfen, is het goed te weten dat we zo zijn aandacht kunnen trekken. Hij heeft zijn vrachtje weer netjes afgeleverd.

Geplaatst op 15/12/2014, in Canada, Victoria. Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Joep Beerlage

  Van harte gefeliciteerd met jullie 2e ‘kleine’! Geniet ervan!

 2. Gefeliciteerd! Wat een fijn nieuws!

 3. Van harte gefeliciteerd! goed om te lezen! geniet ervan en geode vaart!

  Groetjes Bart

 4. Ik volg de Pinta vanaf aanvang van jullie wereldreis en geniet van de uitstekend geschreven verslagen. Gefeliciteerd met Matias.
  Wilma

 5. Geweldig! Van harte gefeliciteerd en natuurlijk: welkom aan boord, Matias!

 6. Ontzettend leuk nieuws! Gefeliciteerd, veel geluk en liefde samen met Matias!
  Sytze

 7. Marianne en Herman

  Van harte proficiat met Matias. Geniet ervan met zijn allen.

 8. Thomas en Marjorien

  Gefeliciteerd met jullie 2 prachtige zoontjes! Wat fijn dat jullie ouders op jullie droomreis komen bijspringen alsof je gewoon op de hoek woont. Laat je maar lekker in de watten leggen en geniet ervan!

 9. Gefeliciteerd met de kleine bootbewoner.

 10. Dita en Rob

  Gefeliciteerd, Marianne, Maarten en Daniel, met jullie zoon en broertje. Altijd weer spannend en blij dat hij gezond ter wereld is gekomen. Heel fijne Kerstdagen toegewenst voor Ad en Anneke en jullie en goede vaart in 2015. Komt de moeder van Maarten ook nog??
  Groet, Dita en Rob.

 11. Anton Kamp

  Van harte gefeliciteerd met Matias. Heel mooi dat zijn geboorte zo voorspoedig is verlopen en moeder en kind gezond zijn. Ik hoop dat jullie volop kunnen genieten van de nieuwe matroos aan boord. Toevallig kwam oma Annet afgelopen maandag als trotse grootmoeder bij ons op bezoek.
  Groet Lucie en Anton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s