Settelen

Foto's Vancouver Island

Foto’s Vancouver Island

Foto's Settelen

Foto’s Settelen

De tijd vliegt voorbij. Een goed teken, waarschijnlijk, al hadden we liever wat meer uren in een dag gehad. Of, in de nacht eigenlijk…

De vakantie is weer over. Op het stuk langs Vancouver Island is vriendin Rian nog twee weken op bezoek geweest: heel gezellig! Lekker bijkletsen terwijl we door de prachtige omgeving voeren met allerlei dieren en vogels om ons heen. Helaas had ze pech wat de walvissen betreft. Die lieten zich ineens niet meer zien, dus die houdt ze tegoed.

In Vancouver hebben we nog even getwijfeld of we wel door zouden varen naar onze voorgenomen overwinterplek Victoria, want Vancouver was een onverwacht leuke stad. Zo’n leuke stad dat het onmogelijk was om een ligplaats voor de boot te vinden, helaas.

Dus nu zijn we in Victoria, de stad waar we de winter door gaan brengen en waar het volgende bemanningslid geboren gaat worden. We zijn aan het settelen en een leven aan het opbouwen. Ligplaats regelen, telefoon, postbus, wifi, gas, vroedvrouw, ziekenhuis, kinderarts, playgroup voor Daniel, de stad en de winkels leren kennen et cetera, et cetera.

Er zijn natuurlijk de nodige klussen aan boord en we proberen sociaal ook weer wat op te bouwen. We zijn al uitgenodigd voor een echt Thanksgiving diner en Daniel heeft als piraat Halloween gevierd, dus het inburgeren gaat de goede kant op.

Kortom, we zijn weer een gewoon regulier gezinnetje met veel te veel te doen in veel te weinig tijd. Marianne is inmiddels ook wel heel erg zwanger, Daniel zet ’s nachts de boel af en toe nog op stelten en de wallen onder onze ogen zijn weer verklaard.

Hoe dan ook, Victoria is een heel erg leuke stad. Niet te groot, erg mooi, levendig en we liggen op een schitterende plek, pal in het centrum. We zien er naar uit hier een tijd te blijven. We zijn nog net met mooi weer aangekomen voor een goede eerste indruk. Nu begint het rap herfst te worden. De bomen kleuren prachtig rood, maar we moeten wel even timen om tussen de buitjes door naar buiten te gaan. Gelukkig hebben ze in dit land weer een buienradar.

Over een paar weken gaat alles natuurlijk weer goed op zijn kop als de nieuwe kleine komt, dus voor die tijd zijn we nog lekker wortel aan het schieten. We voelen ons echter al aardig thuis en dat is een lekker gevoel!

Geplaatst op 03/11/2014, in Canada, Victoria. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Whauw, wat een fantastische tocht langs het eiland waar ons gezin, man/vrouw/zoonlief van nu 10 jaar oud, in 2008 met de camper zijn geweest. Wij zijn zeilers, Bavaria 32 cruiser, en zeiden destijds, wat zou het fantastisch zijn om hier te zeilen. En jullie hebben dat samen gedaan. Geweldig !!! Hartelijke groet, Sonja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s