Deadline

Foto's Deadline

Foto’s Deadline

Bijna alle jachten varen wel met een zeker schema of plan en daar horen altijd hardere of lossere deadlines bij. Er zijn seizoenen, afspraken of budgetten om rekening mee te houden. Voor de meeste boten hier in de Stille Oceaan is het begin van het orkaanseizoen bijvoorbeeld een harde deadline om uit het gebied te zijn.

Wij hebben voor onszelf ook weer een onontkoombare deadline gecreëerd. Niet in de vorm van zeil-gerelateerde zaken, maar in de gezinssfeer. Daniel krijgt er namelijk een broertje of zusje bij! We zijn dolblij en hebben er hartstikke veel zin in. Het lijkt ons heerlijk om er deze reis nog een humpeltje bij te krijgen.

Zodra we het zeker wisten, moesten we onze voorgenomen route even goed onder de loep nemen. Het gevolg is dat er een heel strak schema is ontstaan om te zorgen dat we ruim voor de uitgerekende datum in Canada zijn, waar we het kindje willen krijgen.

We zijn nu in de Marquesas, Frans Polynesië. Van hieruit gaan we naar Hawaii, vervolgens naar Sitka, Alaska en dan langs de kust naar beneden tot Victoria, Canada. Daar willen we een tijdje blijven.

Het was even puzzelen, maar het past allemaal precies. Een zwangerschapscontrole in Hawaii en het goede seizoen voor de lange oversteken naar Hawaii en daarna naar Alaska. Dan hebben we nog ruim de tijd om toch nog van Alaska te kunnen genieten én om een plekje in Victoria te vinden voordat de nesteldrang begint.

Dat betekent natuurlijk wel dat we ineens goed op de tijd moeten letten en niet zomaar even een paar weken langer hier in de Marquesas kunnen blijven. Jammer, want na wat we gezien hebben beginnen we te vermoeden dat dit gebied dat wel zou verdienen. Het is hier prachtig! Maar ja, je kunt toch niet alles zien, moet altijd keuzes maken en dus vooral genieten van het moment. Dat lukt nog volop en verder zeggen we altijd maar tegen elkaar ‘dat bewaren we voor de volgende keer!’

Naast een strak schema hebben we ook hulptroepen ingeroepen voor het zeilen. Marianne heeft wat last van ‘ochtendzeeziekte’. Het is, zoals zeeziekte, direct gerelateerd aan hoeveel golven er staan, maar dan wel vooral ’s ochtends… Voor het komende traject, van de Marquesas naar Hawaii is Annet, de moeder van Maarten, opgestapt en van Hawaii naar Alaska komt Ad, de vader van Marianne, aan boord.

Met de zorg voor Daniel, de niet topfitte Marianne en de enorme afstanden voor de boeg zijn we blij met wat versterking. Met een extra stel handjes om op Daniel te passen en een extra paar ogen om de nachtwachten te verdelen, verwachten we dat het zeilen leuk en ontspannen blijft voor iedereen.

Zeilen met een deadline. Het is even inkomen, maar we genieten nog steeds van de plekken waar we zijn en zien uit naar waar we nog heen gaan. En dat alles met het zilveren randje van een zwangerschap en het vooruitzicht van een tweede kindje!

Geplaatst op 12/06/2014, in Stille Oceaan. Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Marjet olde loohuis

  Marianne en Maarten geweldig nieuws. Van harte gefeliciteerd.

 2. Jaap en Magda

  Hola daarginter, Wat een mooi nieuws allemaal. Alvast van harte gefeliciteerd.
  Nu een mooie trip naar Hawaï. Fijn dat Annet met jullie meekan en mag. Goede vaart, Magda en Jaap

 3. Da’s goed om te horen! Van harte!!!

 4. Marianne en Herman

  Marianne en Maarten wat een leuk nieuws. Alvast van harte proficiat.

  Groetjes Herman en Marianne Hooglugt

 5. Wouw, wat een nieuws weer! Gefeliciteerd! en veel plezier. Heel leuk om jullie avonturen te lezen.Liefs,

 6. Gefeliciteerd en goed reis! Geweldig!

 7. Wow, gefeliciteerd ten eerste! We vonden het al stoer dat jullie je aan je strakke planning wisten te houden, maar nu helemaal! Goed dat je opstappers hebt. Heel veel plezier nog in de Pacific en dadelijk in Alaska, en veel geluk gewenst! Bram, Vivian en Flora

 8. Joke en Ferry

  Van harte gefeliciteerd en een fijne zwangerschap. Groetjes Joke en Ferry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s