Op zee

Foto's Op Zee

Foto’s Op Zee

Twee weken geleden verlieten we Robinson Crusoe eiland en we hebben nog twee dagen te gaan tot Paaseiland. We zitten midden op de Stille Oceaan.

Waar het eerste tochtje met Daniel voor ons vooral overleven was, hebben we het nu prima naar ons zin. Het is behoorlijk aanpoten en qua energie en tijd is er weinig over voor extra dingen, laat staan even ontspannen of een momentje voor jezelf. Toch zijn we blij, we eten lekker, alles aan boord is op orde en de dagen vliegen om.

Daniel vindt al dat water om hem heen en het rollen van het schip inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Als een kleine zeeman staat hij met een handje op de lier over het water te kijken, of zit hij met de golven meewiegend te spelen terwijl zijn speeltjes om hem heen rollen.

Wij moeten aan alle rondslingerende blokken en duplosteentjes wel even wennen, zeker als we met Daniel op de arm van A naar B proberen te komen. Dat is niet het enige waar we aan moeten wennen, maar we hebben inmiddels een goed werkend wachtschema gevonden waarbij we allemaal (redelijk) voldoende uitgerust blijven en aan alle boot- en babytaken toekomen.

We vragen ons wel af waar we vroeger, zonder baby, toch zo druk mee waren onderweg. Toen hoefde er niet verschoond, gevoed, en naar bed gebracht te worden, hoefde er niet uren gespeeld en geentertaind te worden en waren er geen luiers om te wassen.

Het weer werkt gelukkig vriendelijk mee en we hadden het nauwelijks beter kunnen wensen voor dit tochtje. Waar een bevriende boot die met ons opvaart nog wel eens moppert over weinig wind, zijn wij blij met het rustige weer en de kalme zee.

Soms voelen we ons de twee-koppige bemanning van een cruiseschip met maar een passagier, toch zijn we ook aan het genieten. Meneer zit weer blij te spelen, er zit vers brood in de wonderpan en de mijlen naar Paaseiland tikken gestaag weg. Wat kan een jong gezinnetje zich nog wensen?

Geplaatst op 15/04/2014, in Chili, Stille Oceaan. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

 1. Ruud Kater

  Lieve kinderen

  Prettig om te horen dat het jullie goed gaat, maar het zou nog prettiger zijn als ik jullie zou kunnen zien en omarmen. Hier gaat alles zo zijn gangetje, Annet doet een groot aantal cursussen en komt tijd tekort. Ik zelf heb een productielijn voor schaakborden opgezet. Toevallig kwam ik wat geweldig mooi hout tegen, nou ja, het houdt me van de straat.

  Het ga jullie goed . Mijn allerbeste wensen, en alle liefs voorradig. Ruud

  Verstuurd vanaf mijn iPad

 2. Herman en Marian

  Beste Marianne, Maarten en Daniel,

  Jullie doen het geweldig, alle respect!
  Altijd mooi om weer een nieuw bericht van jullie te lezen.

  Groetjes Herman en Marian .

 3. Hallo Pintabemanning,

  Knap dat jullie je los hebben kunnen maken van het walleven in Valdivia. Ik heb kennis met jullie mogen maken aan boord van de Necton toen wij naast jullie lagen afgemeerd in Valdivia. Sinds die tijd geniet ik op afstand mee van jullie avonturen.
  Vooral de samenvatting van de eerste 7 maanden hebben jullie mooi in elkaar gezet, een genot om af te spelen.

  Ik wens jullie heel veel goede ervaringen op alle mijlen die nog voor Pinta’s boeg liggen.
  Ik kijk uit naar het verslag van jullie aankomst op Paaseiland.

  Wilma (zelf weer aan boord van mijn ”Daurade” op de Grevelingen).

 4. Hai Maarten en Marianne,
  Leuk al die verslagen van jullie en de mooie foto’s, vooral van dat lekkere joggie. Sinds kort heb ik een wonderpan. Op de zeilschool voor het eerst uitgeprobeerd. Recept komt naar jullie toe. wij zijn met vrienden onderweg naar Parijs, zeilboten zonder mast. Geen gezicht, maar ja, je wil wat. groetjes, Belia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s