2014: Het plan

Foto's 2014: Het plan

Foto’s 2014: Het plan

Een heel nieuw jaar voor de boeg. Onze plannen voor 2014 hebben inmiddels vorm gekregen en we hebben zin in nieuwe plekken. We kunnen ieder moment iets anders bedenken, maar momenteel hebben we voor de eerste helft van komend jaar voor ogen waar we heen willen. Het wordt… tromgeroffel… over de Stille Oceaan naar Alaska!

Afgelopen jaar hebben we nog geen 150 mijl gevaren. Op 14 januari kwamen we in Valdivia aan en sindsdien hebben we alleen de vijftig meter naar de boothelling nog afgelegd. Dat gaat dit jaar anders worden.

Het is een heel eind naar Alaska en we willen er in juli al zo’n beetje zijn om van de zomer daar te kunnen genieten. Het wordt dus veel varen, maar wel via een prachtige route. Want ondanks dat we wederom getrokken worden door de koude en ruige schoonheid van de hogere breedtegraden, is het wel heel leuk dat we tussen hier en daar de tropen tegen komen!

Via Juan Fernandez (beter bekend als Robinson Crusoë eiland) en Paaseiland willen we naar Pitcairn en de Gambier eilanden. Vanaf daar ligt er een hele reeks prachtige eilanden en atollen groepen in een band naar het westen toe. De route langs deze strook tropische eilandjes wordt wel de coconut-milk-run genoemd. Daar zwijmel je toch helemaal bij weg?

Omdat wij niet naar het westen, maar naar het noorden gaan, pakken we maar een klein stukje mee, maar we zullen best aan onze trekken komen. Vanaf de Gambier eilanden denken we via de Tuamotu’s naar de Marquesas te gaan. Hoppend van paradijsje naar paradijsje. Daarna naar Hawaii en van daaraf naar Alaska.

Althans, dat denken we nu allemaal. Zoals gezegd, plannen zijn er om om te gooien. We gaan straks voor het eerst als gezinnetje de zee op en we hebben geen idee hoe dat zal zijn. Dat het gaat lukken, daarvan zijn we overtuigd. Dat Daniel een prima tijd gaat hebben ook, anders zouden we hier niet aan beginnen. We zullen alleen moeten zien of we er nog net zoveel plezier in hebben als voorheen. En anders? Dan gaan we iets anders doen.

Vooralsnog hebben we in ieder geval heel erg veel zin om te gaan. De laatste projectjes moeten afgerond worden en we kijken nog eens kritisch naar de kluslijstjes of alles wel écht zo noodzakelijk is. We zijn lang genoeg op één plek geweest, we willen weer varen!

Geplaatst op 12/01/2014, in Chili, Valdivia. Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Annet Kater

  Hoi
  Wat leuk, dat jullie Het Plan openbaar hebben gemaakt en natuurlijk weer mooie foto’s.
  We hebben met atlassen op tafel gezeten met Lucas en Jaap ( als meest geïnteresseerden), maar ook bij Gijs en Sylvia. Is er weer een tandje bij?
  Sterkte met de klussen en veel plezier! Het was fijn jullie weer gezien te hebben gister.
  Liefs, annet

  Verstuurd vanaf mijn iPad

 2. Jaloers! Vooral op Alaska. Ben benieuwd.

 3. Hallo Pinta,
  Dat is weer eens wat anders en het ziet er erg uitdagend uit.
  Wij gaan in 2016 voor ons 3de rondje, met nu Cuba en New York als doel.

  Groetjes,
  Wouter & Saskia
  Schorpioen

 4. Hallo zeilers,

  Wat een geweldig mooie route!

  Wanneer vertrekken jullie? Goede vaart!

  Groetjes, Bart Nela en Lewis

 5. haha, bedoel lewis natuurlijk, zat net Daniel zijn naam terug te lezen voor in de aanhef 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: