Nederlandse gezelligheid

Foto's Nederlandse gezelligheid

Foto’s Nederlandse gezelligheid

We hebben een enorm leuke tijd achter de rug. De afgelopen tijd is het op de website stil geweest omdat het aan boord druk en gezellig was met bezoek. Nu is iedereen echter weer naar huis en zijn we met z’n drietjes aan het nagenieten.

Na een bezoek van ruim twee maanden zijn iets meer dan drie weken geleden onze ouders weer naar Nederland vertrokken. De tijd die we samen met hen hebben doorgebracht was fantastisch. Ze hebben volop kunnen genieten van hun kleinzoon en wij hebben volop kunnen genieten van hun hulp en aanwezigheid.

Meermalen hebben we gegrapt dat ze Daniel meer hebben gezien dan wanneer we in Nederland waren geweest. Ze hebben zich door hem laten inpakken, zijn eerste lachjes meegemaakt en hem uit zijn eerste drie kledingmaten zien groeien.

Na een afsluitend tripje met onze ouders naar Villarrica, hebben we drie dagen de tijd om de boot op te ruimen en de achterkooi leeg te maken voor het volgende bezoek: Lotte, een vriendin van Marianne, en haar vader Gerrit komen langs.

Ze zijn er slechts een weekje, maar daarin kan er met een beetje doorwerken best voor anderhalf jaar bijgekletst worden. We lopen wat door de stad, struinen over de handwerkmarkten en maken een uitstapje naar de kust. Het weer is ineens herfstig, wat het sightseeën niet ten goede komt, maar het koffiedrinken des te meer.

Als nieuwbakken ouders is ons tempo toch niet zo hoog. Daniel gedraagt zich over het algemeen voorbeeldig en hij heeft het prima naar zijn zin als we met hem in zijn draagzak op stap gaan. Af en toe geeft hij aan dat we weer aan koffiepauze toe zijn als het hem te lang duurt en hij honger heeft.

Als klap op de vuurpijl komen, nog voor Lotte en Gerrit in het vliegtuig terug naar Nederland zitten, onze vrienden Joris en Marleen aan boord. Zij combineren hun huwelijksreis in Chili met een bezoek aan ons. Door Daniel, maar ook door onze eigen nog beperkte energievoorraad, doen we het wederom rustig aan. Wel gaan we weer een paar dagen naar Villarrica; deze keer naar het prachtige huisje van radionet-controller Wolfgang en Gaby.

Villarrica combineert met zijn ligging aan een meer naast een vulkaan een aantal van de beste kanten van Chili. Ook hier blijft het fantastische uitzicht aanvankelijk verborgen in de regenwolken, maar gelukkig treffen we ook een middag met zon. We maken een wandelingetje over de vulkaanhelling terwijl de besneeuwde piek boven ons uit torent.

Kortom, we genieten ontzettend van de tijd met onze vrienden en zijn blij dat we ons leven en Daniel op deze manier even met hen kunnen delen. Skype, email en kaartjes zijn fantastisch, maar er gaat toch niets boven een avondje ouderwets ouwehoeren.

Geplaatst op 20/05/2013, in Chili, Valdivia. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s