Geduld…

Foto’s Geduld

De ooievaar lijkt Chili nog niet te kunnen vinden. Misschien is hij in de war omdat de bestelling uit Argentinië kwam en het een Nederlandse levering betrof. We weten dat we het hem moeilijk maken, maar we zitten met spanning op hem te wachten.

Vandaag is het de uitgerekende datum, dus er is nog niets raars aan de hand, maar door alle waarschuwingen van de gynaecoloog hadden we nóóit verwacht maart te zullen halen. Waar we een aantal weken geleden nog bang waren dat Marianne te vroeg zou bevallen, beginnen we nu te denken aan wanneer er ingeleid moet worden.  Ach, zo zie je maar weer, je kunt er niets over zeggen.

Gelukkig hebben we voldoende afleiding: onze ouders (Maartens moeder en Mariannes ouders), vanaf nu ‘de grootouders’ genoemd, zijn gearriveerd! Het is heerlijk om elkaar weer te zien. En wat hebben we veel bij te kletsen! In het begin praten we allemaal om het hardst door elkaar heen, omdat iedereen iets te vertellen heeft. Al snel vindt iedereen echter zijn draai, raken we ontspannen en genieten we van het samenzijn. Koffie in de kuip onder de zonnetent wordt afgewisseld door koffie op terrasjes.

Voor de rust van de zwangere en straks voor de baby, hebben we een huisje voor ze gehuurd. Elke dag komen zij dus ‘op bezoek’. Af en toe gaan ze een ochtendje zelf op stap en soms verlaten ze de Pinta ’s middags zodat er een dutje gedaan kan worden. Zo heeft iedereen een plekje om zich terug te trekken en zitten we niet op elkaars lip.

Naast veel gezelligheid bieden de lieve grootouders ook veel hulp. Ze doen boodschappen voor ons, koken de heerlijkste dingen en meestal verdwijnt zelfs de afwas voordat we het doorhebben. Doordat ons zoveel werk uit handen genomen wordt én omdat we langer dan verwacht kinderloos zijn, komen we zelfs nog aan wat klusjes toe. Er worden extra lakentjes genaaid en we beginnen tóch nog maar aan het kastje boven meneer zijn bed.

Met de grootouders zijn ook al onze bestelde spulletjes meegekomen. Van rompertjes tot dyneema lijntjes, van wifi antenne tot een Nederlandse krant. Wat een genot! Als kinderen tijdens pakjesavond gaan we door de berg meegebrachte dingen heen.

Al met al is het een tijd van genieten. We spelen eindeloos spelletjes met elkaar, maken af en toe een wandelingetje naar een terrasje en kletsen wat af. Zo nu en dan valt alles stil als er drie grootouders even aan de buik moeten voelen. Schoppen, de hik of een harde buik: er wordt nog even uitvoerig van meegenoten.

Toch blijkt tussen alle koffie en spelletjes door dat we wel zitten te wachten. Het gesprek komt steeds vaker op ‘straks als de baby er is’, en de weddenschappen over de bevallingsdatum en het geboortegewicht zijn afgesloten. Laat de ooievaar maar komen!

Geplaatst op 05/03/2013, in Chili, Valdivia. Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Annet Kater

  Wat een enige foto’s. We hebben de onderschriften op Ads laptop kunnen lezen. We zijn ook vereerd met het verhaal.
  Slaap lekker!
  Liefs
  A

 2. Herman en Marian

  Hallo M&M,

  Jullie kunnen het weer mooi schrijven, hopelijk vindt de ooievaar binnenkort de juiste weg.
  Groetjes ook aan jullie ouders uit Slagharen van Herman ,Marian en de boys.

 3. Jullie houden de spanning er wel in! Ben benieuwd wat de Chileense regels zijn voor inleiden? Erg interessant hoe dat en ook drugs tijdens bevallen totaal verschillen per land. Succes!!
  Liefs van ons alle 4

  Lorien

 4. Zo Marianne dat ziet er behoorlijk serieus uit op de foto’s! Men zegt dat de eerste vaak wat later komt… maar goed dat zijn van die wijsheden waar je echt niets aan hebt. Succes de komende tijd!

 1. Pingback: Spannend | Rondje Zuid-Amerika met de Pinta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: