Tik tak

Foto’s Tik Tak

‘Nou’, zegt onze gynaecoloog met een vriendelijke, maar ernstige stem, ‘ik zou er maar rekening mee houden dat de baby wat eerder komt.’ Met deze woorden geeft hij ons een enorme schop onder onze kont. In plaats van nog maanden de tijd tot de bevalling, praten we ineens over weken!

Door deze stressinjectie schieten we meteen in een hogere versnelling. Terwijl Marianne uitzoekt wat voor babykleertjes we eigenlijk al verzameld hebben, gaat Maarten aan de slag om een bedje te maken voor ons mannetje. We kopen voor het eerst in ons leven luiers, maken een ziekenhuistas klaar en halen ons lijstje namen maar weer eens tevoorschijn.

In Chili is het heel gebruikelijk om de naam alvast te vertellen en steeds vaker moeten we, als ons gevraagd wordt hoe het kindje gaat heten, antwoorden dat we er eigenlijk nog niet uit zijn.

Gelukkig krijgen we, nu we weer een tijdje verder zijn en onze verloskundige hebben gesproken, steeds meer het gevoel dat de gynaecoloog ons vooral even op scherp wilde zetten. En dat was waarschijnlijk heel goed van hem. Deadline-junkies als we zijn, hadden we dat nodig om alles te gaan regelen.

Inmiddels beginnen we al goed te aarden in Valdivia. Het is heel anders om ergens aan te komen als je weet dat je een jaar op die plaats blijft wonen. De visa zijn aangevraagd, de grootste bulk was is weer schoon en we leren de supermarkten een beetje kennen. We merken dat we er steeds beter in worden om een leven op te bouwen in een nieuwe plaats.

Tussen alle voorbereidingen door vinden we gelukkig nog ruim de tijd voor gezelligheid. Lekker barbecueën met de buren, gezellig borrelen in de kuip en kleine kom-allemaal-langs-en-neem-wat-te-eten-mee feestjes als er weer iemand vertrekt. Bram en Vivian van de Duende introduceren ons in hun sociale netwerk. Ondanks dat we de komende tijd onze handen nog wel even vol zullen hebben met de bevalling en daarna de baby, is het fijn om alvast wat mensen te leren kennen. Als straks alle cruisers weer vertrokken zijn, weten we zeker dat wij nog steeds een leuke tijd zullen hebben in Valdivia.

Ondanks dat we tegenwoordig niet meer naar de stad lopen, maar een taxi nemen, voelt Marianne zich gelukkig nog heel erg goed. Zelfs de boot op en af komen gaat nog probleemloos. We hebben allebei erg veel zin om ons mannetje te ontmoeten. Hopelijk duurt het echter nog een paar weken voordat hij er echt uit wil en kunnen wij aan boord alles klaarmaken voor zijn ontvangst.

Aan de andere kant, wat heeft zo’n hummeltje de eerste weken nou helemaal nodig? Behalve een naam dan. Het zou wel handig zijn als we daar binnenkort een knoop over doorhakken!

Geplaatst op 01/02/2013, in Chili, Valdivia. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

 1. Hoi Maarten en Marianne,

  Veel succes met de laatste loodjes van de zwangerschap. En geniet nog lekker van de nachten dat je nog veel kan slapen.

  Groetjes,

  Sylvia & Gijs

 2. We wachten allemaal in grote spanning af! en ja: slaap nog even lekker en draai je vooral nog eens heerlijk om ’s ochtends, dan kan je er de volgende 18 jaar wel tegen!
  Alex en Tessa zijn erg genieuwd naar hun neefje (en wij ook!)
  Groeten van ons alle 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s