Eindpunt / beginpunt

Foto's Eindpunt / beginpunt

We zijn er! Valdivia: eindplaats van deze etappe. Hier sluiten we het hoofdstuk ‘scheren’ af. Nog voor we goed en wel vastliggen staan we echter al te trappelen om aan het nieuwe hoofdstuk te beginnen: ‘gezinsuitbreiding’.

Een klein jaar zullen we in Valdivia blijven en als we vertrekken zal dat met zijn drieën zijn. Echt voorstellen kunnen we het ons nog niet, maar we hoeven maar naar de onverbiddelijk doorgroeiende buik van Marianne te kijken om met onze neus op de feiten gedrukt te worden. Binnenkort monstert de kleine verstekeling die we sinds Ushuaia meevoeren officieel bij ons aan.

Het laatste stukje van Quinched naar Valdivia is echt vakantie zeilen. Het is verschrikkelijk lekker weer, we hebben wind mee en alles lijkt vanzelf te gaan. De állerlaatste honderd mijl moeten we nog buitenom over zee, een nacht doorvaren, maar ook daar is dit keer weinig noemenswaardig aan. Voor we het weten liggen we voor de baai met de rivier naar Valdivia.

Het venijn zit in het staartje als we ineens, vlak voor de baai, potdichte mist invaren. We hopen dat in de baai de mist al door de zon verdreven is. Jammer genoeg zijn onze digitale kaarten hier heel slecht en ook op de papieren kaarten moet de positie gecorrigeerd worden. Met wat intens navigeerwerk varen we toch naar binnen.

Ondanks wat opklaringen is de ingang van de rivier echter nog steeds verscholen in een grote grijze vlek. Na een tijd wachten, besluiten we op vol vermogen de ferry achterna te varen, de rivier op. En ja hoor, zodra we om het eerste hoekje zijn trekt alles open en varen we ineens onder een knalblauwe lucht. Achter ons zien we de mist nog als een wollige deken tussen de bergen op het water liggen.

Varend op de rivier zijn we in ons hoofd al bezig met de aankomst. Hoe zal de marina zijn en wie zullen we tegen komen? Hoe zal de stad zijn? We worden uit onze voorpret opgeschrikt door de harde dreun waarmee we op een onderwatermuurtje knallen. De zeilen moeten zelfs weer omhoog om ons los te krijgen, maar het kan ons allemaal niets meer schelen. We zien Valdivia liggen, we ruiken de stal en de grijns is niet van ons gezicht te krijgen.

De aankomst in de jachtclub van Valdivia kan niet plezieriger. Onze landvasten worden aangepakt door Bram en Vivian van de Duende, wiens reis we al een hele tijd volgen. Hun dochtertje is hier vorig jaar geboren en we horen ze graag uit over hun ervaringen. De manager Jorge onthaalt ons ook warm en hij straalt uit wel weer zin te hebben in nóg zo’n zwanger Nederlands stel. We voelen ons meteen thuis.

Valdivia zelf doet ook vriendelijk, leuk en mooi aan. Het weer zet zijn beste beentje voor met temperaturen van boven de dertig graden, maar, als om zichzelf te corrigeren, met een prettig windje om alles dragelijk te houden. De eerste dag na aankomst is er een fruitmarkt waar we als kleine kinderen in een snoepwinkel kilo’s heerlijk sappig vers fruit inslaan. Terug aan boord eten we meteen de helft op.

We vinden het een beetje gênant, maar in de stad genieten we enorm van hele luxe dingen. Een airconditioned winkelcentrum, cappuccino barretjes en grote warenhuizen. We durven (ook aan onszelf) niet toe te geven dat we dit gemist hebben, maar het voelt allemaal wel heel erg fijn!

Na de eerste twee dagen genieten van de luxe en gezelligheid beginnen we met onze enorme lijst met dingen die we moeten regelen voor de bevalling. Dat is even wennen. Marianne is ineens wel heel erg zwanger en zo’n grote stad is toch wel warm en druk. Het is flink omschakelen. Een telefoon, visa, doktersafspraken, het is weer een hele andere wereld waar we instappen. De wereld van het walleven.

Geplaatst op 21/01/2013, in Chili, Valdivia. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Wat een mijlpaal en wat een waanzinnige bestemming! Geniet er van, wij hebben genoten van jullie verhalen! Groeten van Peter, Anita, Louise en Jasper van de Friends.

  2. Hoera, gefeliciteerd met deze mijlpaal. Als je nog tijd hebt moet je eens in de buurt van Pucon naar een hotspring gaan, da’s lekker ontspannen met zo’n zwangere buik 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s