Omschakelen

Foto's Omschakelen

De afgelopen weken hebben we maar weinig uitgevoerd. Eerst wachtten we op de onderdelen voor de motor, daarna op de monteur die aan het werk was. Alles gaat hier toch iets trager en stroperiger dan in Nederland, dus we leggen ons erbij neer en maken ons niet druk. Tot de monteur ineens op de steiger staat met onze gerepareerde motor. We schrikken ons een ongeluk! Na weken nietsen, moeten we ineens weer zelf aan de slag. Hoe moet dat ook alweer?

Door de pasgeboren baby’tjes en het contact met de buren zijn de afgelopen weken onverwacht een hele bijzondere tijd geworden. Vooral met Juta en Osvaldo van de Polarwind hebben we een klik en ontstaat er een goede band. Ondanks dat hun dochtertje Antonia net is geboren, zijn we van harte welkom om twee dagen te komen logeren als wij ons motorcompartiment willen schilderen. Met de zwangerschap van Marianne lijkt het ons geen goed idee om in de verflucht te zitten, dus we maken dankbaar gebruik van hun gastvrijheid.

Terwijl Maarten schildert, past Marianne op hun zoontje Theo, zodat Juta een beetje bij kan komen. We kunnen ook meteen oefenen met luiers verschonen. Handig voor straks… Omdat de vrouwen even niet meer alles kunnen, helpen de mannen elkaar over en weer met klusjes. Osvaldo wil de mast in, onze motor moet in en uit de boot, en aangezien zij een leenauto hebben, gaan we allemaal samen boodschappen doen en tankjes diesel halen. Naast de prachtige bestemmingen op onze reis, maken dit soort ontmoetingen heel veel indruk op ons.

Nu de monteur zijn werk gedaan heeft en de motor plotseling weer op zijn plek staat, is het aan ons om de motor in te bouwen en alles in elkaar te zetten. We hebben een groot krat met onderdelen, boutjes, ringetjes, buisjes en pijpjes. Allemaal in recordtempo door de monteur ontmanteld, dus het wordt even zoeken en puzzelen om alles weer op zijn plek te krijgen. Een soort van technisch lego voor gevorderden. Leuk speelgoed!

De bal ligt weer bij ons, dus beginnen we ook te denken aan de fase nadat de motor weer werkt. Anderhalve maand draaide alles om de motor. Nu het moment waarop hij opnieuw zal lopen in zicht komt, moeten we flink omschakelen. De tocht door de scheren en de voorbereiding daarvan voelden even heel ver weg. We begonnen behoorlijk wortel te schieten hier in Ushuaia. Als we in de stad iets gaan drinken en aangesproken worden door de bediening dat we hier al zo lang zijn, realiseren we ons dat de knop om moet. We moeten weer aan de slag en zorgen dat we wegkomen! Opnieuw voorraden inslaan, diesel en water tanken, et cetera. Maar eerst zorgen dat we de motor aan de praat krijgen. En dus beginnen met weer eens een wekker zetten…

Geplaatst op 14/09/2012, in Argentinië, Vuurland. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

 1. Herman en Marian

  Hallo Maarten en Marianne,

  Leuke foto`s, het staat jullie goed, zo met het kleine buurmeisje bezig zijn.
  Mooie foto`s trouwens ook van dat jonge zeeluipaard. Hopelijk draait de motor binnenkort weer en kunnen jullie de reis weer succesvol vervolgen, al zullen jullie de goede contacten met de buurtjes vast wel missen.
  Groetjes uit een regenachtig Slagharen van Herman en Marian

 2. hai Maarten en Marianne,

  Lief he, zo’n klein ding. Als ik weer een nieuw klein kind kreeg stond ik er versteld van dat het zo klein is en dat alles er aan zit.
  Hoop dat alles goed gaat met jullie’.
  Dat de motor weer vlug in elkaar zit, dan kunnen jullie weer verder.
  groetjes en liefs Belia en Kees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s