Baby’tjes

Foto’s Baby’tjes

Na een tijd van afwachten zijn afgelopen week allebei de baby’tjes van onze steigerburen geboren. Vorige week het dochtertje van onze Franse buren en twee dagen geleden het dochtertje van onze Duits-Chileense buren. Moeders en dochters maken het goed. Het is ontzetten leuk en indrukwekkend om dit van zo dichtbij mee te maken en we moeten zeggen, we krijgen er zelf ook wel zin in!

Dit lijkt ons dan ook een mooi moment om aan de wereld bekend te maken dat wij begin maart ons eigen kindje verwachten. Marianne is inmiddels twaalf weken zwanger we hebben één van de mooiste dingen ter wereld gehoord: de hartslag van ons kindje.

Vanaf het moment dat we de alles veranderende ‘twee streepjes’ zien duiken we een heerlijke achtbaan van emoties in. Ongeloof en plezier wisselen elkaar een tijd lang af. Met een beetje een vertrokken mond maar met pret in haar ogen zegt Marianne voor de eerst keer ‘ik ben geloof ik een beetje misselijk’. Daar zijn we nog nooit zo blij mee geweest!

Als de weken voorbij gaan en we op de echo een friemeltje zien, mét hartslag, wordt het allemaal steeds echter. De baby’tjes en het driejarige zoontje van de buren helpen daar enorm bij. Langzaam dringt het tot ons door: straks zijn we met z’n drieën!

Met dank aan de motor gaat de planning fantastisch. De eerste drie maanden van de zwangerschap liggen we lekker in Ushuaia, doen we rustig aan en hebben we een goede gynaecoloog en alle voorzieningen bij de hand. En nu de rustige maanden aanbreken gaan we op ons gemak naar Valdivia zeilen om ons daar te nestelen en ons nieuwe bemanningslid ter wereld te brengen. Het wordt dus een echte Chileen(se)!

We blijven dan een tijd in Valdivia liggen om een rustige start als zeilend gezinnetje te kunnen maken. Alle plannen voor na de bevalling staan in de koelkast. Eerst maar eens zien hoe alles gaat en wanneer moeder en kind weer zin hebben in een stukje zeilen!

 

PS. Voor de trouwe lezers: de motoronderdelen zijn er inmiddels, dus we kunnen weer aan de slag. Daarover later meer.

Geplaatst op 31/08/2012, in Argentinië, Vuurland. Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Marjet Olde Loohuis

  Wat een leuk bericht. Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie een fijne tijd in Valdivia. Groetjes uit Almelo

 2. Hey Maarten en Marrianne!
  Wat een ongelooflijk leuk nieuws, gefeliciteerd!
  Sytze & Carmen

 3. Hola daarginds,
  Van harte gefeliciteerd van ons. We hoorden het al van Annet, maar nu mag het bekend worden. Dat zal Ise ook leuk vinden die is ook uit Maart. Blijf vooral genieten van deze schitterende fase van je leven, Jaap Magda

 4. geerd van iersel

  hee M&M!
  wat een supernieuws! jullie gaan een prachtige tijd te gemoet kan ik uit ervaring zeggen:)
  geniet van elke minuut, en Maarten, die buik kun je ook al tegen praten, en met je hand voelen;)
  wie weet, misschien over 8 jaar samen op zeilkamp:p
  veel plezier saampjes!
  groetjes van Geerd, Jessica en kleine Sarah:)

 5. Geweldig, van harte gefeliciteerd!!! Vruchtbaar land zo te zien, dat Argentinië 😉

 6. gefeliciteerd, we hoorde al zo iets van moeder Annet. fantastisch voor jullie. groetjes en gelukwensen van Belia en Kees

 7. Wat een fantastisch nieuws! Gefeliciteerd met jullie kleine mensje in de buik. Ik hoop dat je niet al te ziek bent Marianne, maar het gaat allemaal over. Geniet er van, het wordt elke dag leuker 😉
  Veel liefs Marijn__

 8. Tineke Hol en Herbert Jansen

  Wat ongelofelijk leuk! En wat bijzonder om jullie eerste op reis te krijgen en hem of haar meteen het bootleven mee te geven. Dat wordt een raszeiler(ster). Van harte gefeliciteerd en geniet ervan. Veel liefs van jullie steigerbuurtjes in Nauerna, Tineke en Herbert (de Zahree)

 9. Dita & Rob

  Lieve Marianne en Maarten,
  We wisten het al even, maar bij jullie was daarover nog radiostilte. Maar nu dan heel, heel hartelijk gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Geniet ervan en we hopen dat alles voorspoedig zal gaan: jullie tocht naar Valdivia en de leuke en spannende tijd die jullie daar te wachten staat. Z.s.m. krijgen jullie per speciale koerier Friese babysokjes. Het mag dan wel een Chileen(se) worden, maar die sokjes horen er toch écht bij als je hebt leren zeilen in Friesland. Groetjes, Rob en Dita.

 10. Ellen & Guido

  Ik lees nu pas dit bericht! Wat een fantastisch nieuws, spannend ook! Heel erg gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle goeds en geniet ervan!

 11. Whow gefeliciteerd! Het was even terugzoeken tot dit blog, maar hier staat het dan echt!
  Super mooi 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s