Winter vervolgd

Foto’s Winter vervolgd

De afgelopen week heeft het enorm gesneeuwd. Harde wind en lage temperaturen zorgden ervoor dat we een aantal dagen de boot niet uit geweest zijn. We hebben binnen genoeg klusjes te doen en ’s avonds zitten we lekker met een boek op de bank.
‘Als het zo doorgaat ben ik benieuwd wat de rest van de winter brengt.’ Onze buurman kijkt wat bezorgd naar de hoop sneeuw waar zijn boot moet zijn. Maar goed, we zijn in Ushuaia en het hoort er kennelijk allemaal bij.

Als we op de eerste mooie dag in de stad een lokale krant lezen blijkt echter anders. De noodtoestand is afgekondigd in Ushuaia en het zuidelijke deel van Tierra del Fuego vanwege het uitzonderlijk slechte weer. Uit het noorden van het land worden extra vrachtwagens met eten gestuurd, bedrijven en scholen zijn dagen dicht geweest en letterlijk alles is tot stilstand gekomen. Vooral de wijken van Ushuaia die hoog tegen de berg liggen hebben het zwaar. Deze delen zijn niet aangesloten op het gasnet en omdat de sneeuwschuivers de wegen niet vrij krijgen, lukt het niet voldoende gasflessen aan te voeren voor verwarming.

En wij maar denken dat het normaal is! Als je niet beter weet, lijkt alles normaal. Aan de ene kant zijn we gerustgesteld door de gedachte dat dit weer, ook hier, zeer uitzonderlijk is en dat het dus waarschijnlijk weer beter wordt. Aan de andere kant zullen we nog wel last krijgen van de gevolgen. Een aantal van de baaien en caleta’s waar we over een paar weken langs willen, zijn dichtgevroren. De fjorden met gletsjers zijn onbegaanbaar. We horen van een schip dat bij een baai door het ijs naar buiten is gedrukt, met inbegrip van de boom waar ze aan vastgemaakt hadden.

Ondanks alles verandert onze gemoedstoestand niet echt. We bouwen een sneeuwpop op de steiger en zijn dik tevreden met ons warme en comfortabele bootje. Door kniediepe sneeuw boodschappen doen is nog steeds meer een leuk avontuur dan afzien. Als het lekker weer is doen we klusjes buiten, tijdens sneeuwstormen doen we klusjes binnen. Het hoort er allemaal bij…

Geplaatst op 15/06/2012, in Argentinië, Vuurland. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Dat ziet er als een supermooi winterlandschap uit, genieten hoor!

  2. Dat is een mooie sneeuwpop! Erg gave foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s