Weer alleen

Foto's weer alleen

We hebben inmiddels bericht gekregen dat ons bezoek weer veilig thuis is aangekomen na een lange vliegreis. Wij hebben twee dagen op de bank doorgebracht om een beetje bij te komen, maar we hebben een erg leuke tijd gehad. Ouders staan alleen altijd nét een beetje eerder op dan wij…

In Puerto Williams hebben we vier zeer afwisselende dagen gehad. De eerste dag regent het en hebben we allemaal niet echt zin om iets te doen, dus wordt het spelletjes krat uitgegraven voor een Nederlandse dagje spelletjes. Terwijl de regen op het dek roffelt genieten we binnen van elkaars gezelschap.

De volgende morgen worden we wakker in een witte wereld. Onze eerste sneeuw deze reis is een feit. Het dek, de boten, de bomen. Alles is wit met daaronder de doorschemerende herfstkleuren van de gele en oranje bladeren. Ad, Anneke en Marianne grijpen deze kans om een mooie wandeling te maken in een sprookjesachtige omgeving. Maarten benut hun afwezigheid om de motor wat te vertroetelen en naar de keerkoppeling te kijken.

De dag daarna is wederom een door het weer opgelegde spelletjes dag. De hele dag grijs en regen, maar binnen uiterst gezellig. En dan volgt er, om het weer-spectrum te completeren, een stralende zondag. Despejado heet dat hier. Waarbij de lucht als een spiegel is, als een espejo. We wandelen een stuk langs de kust en de eerste paar kilometer gaan er steeds meer laagjes uit. De lucht is zo helder dat de bergen op de horizon zo dichtbij lijken dat je ze bijna aan kunt raken. De sneeuw op de toppen schittert in onze ogen en het Beagle kanaal is zo helder en stil als glas.

Puerto Williams zelf heeft ons hart gestolen. De jachtclub is gezellig en gastvrij en heeft een leuke bar. Doordat er vrij veel mensen hun schip hier achterlaten voor de winter, omdat het hier beschutter ligt dan Ushuaia, is het druk met boten en zijn er nog veel mensen. De bureaucratie van het in- en uitklaren gaat hier buitengewoon snel in vergelijking met Argentinië en zelfs de supermarkt heeft meer dan we verwacht hadden. Hier komen we graag weer snel terug.

Terug in Ushuaia huren we nog twee dagen een auto om wat van de omgeving te zien. Wederom boffen we enorm met het weer. Zon, zon en nog eens zon. Als we hierna nog klagen over regen of kou geloven Ad en Anneke er niets meer van.

We gaan met z’n vieren ook naar het nationale park en bekijken de meren, de bossen en de beverdammen. De herfstkleuren zijn nog meer van oranje naar rood verschoven en op de grond en de stenen ligt een laagje rijp. We zijn er stil van en praten tegelijk onvermoeibaar over wat voor moois we allemaal zien.

Het was heerlijk om al deze mooie en leuke plekjes met Ad en Anneke te bezoeken en te delen. En het was heerlijk om weer tijd samen door te brengen. We zullen ze missen. Al geloven we dat ze in hun hoofd al het volgende bezoek aan het plannen zijn…

Geplaatst op 02/05/2012, in Argentinië, Vuurland. Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

 1. Herman en Marian

  Hallo Marianne en Maarten

  Fijn dat jullie het zo gezellig hebben gehad en wat dat laatste betreft: we denken dat jullie gelijk hebben. In Nederland is het op het moment warm voor de tijd van het jaar.
  Groetjes van Herman, Marian en de jongens

 2. Hai Maarten en Marianne, wij, Kees en ik lezen jullie verhalen met grote aandacht.
  Nu de volgende ouder is weer in aantocht, veel plezier met elkaar, groetjes Belia en Kees

 3. Tineke Hol en Herbert Jansen

  Hoi Maarten en Marianne. Wat is het toch super leuk om jullie steeds te volgen via dit blog. De foto’s zijn werkelijk adembenemend. Wij raken geheel geinspireerd erdoor maar moeten toch nog wat jaartjes wachten. De jachthaven in Nauerna is nu bijna af. We liggen nu aan een prachtige nieuwe steiger. Eindelijk genoeg stroom op het paaltje en we hoeven niet meer bang te zijn met steiger en al weg te spoelen. Ik ben benieuwd of jullie bij terugkeer weer hier zullen liggen. Dan willen we alle verhalen graag in geuren en kleuren. Ik ben ook een blog begonnen…een beetje oefenen. Als je hem eens wilt bekijken? http://dezahree.blogspot.com/
  Nog heel veel genieten voor jullie en voorspoedige tochten toegewenst. Groetjes van debuurtjes van de Zahree, Tineke en Herbert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s