Bezoek

Foto's Bezoek

Maandag zijn Ad en Anneke, de ouders van Marianne gearriveerd. We genieten van het weerzien en natuurlijk ook van alle pakjes die ze meegebracht hebben. Zeekaarten, reserveonderdelen, bankpasjes, en, niet te vergeten, drop en stroopwafels. We doen de eerste dag rustig aan, na al het uitpakken is het eerst tijd voor een siësta. Na de lange reis zijn ze moe. En wij ook, want de vorige nacht zijn wij wakker gehouden door ander, ongewenst bezoek.

De dagen voordat Ad en Anneke komen, zijn we druk aan het opruimen. Naast de normale schoonmaak die hoort bij bezoek van (schoon)ouders, hebben we de taak om hun kooi weer bereikbaar te maken. Samen gebruiken we maar één kooi en de andere slaapkooi slipt altijd verbazend snel dicht met van alles en nog wat. Gelukkig lukt het op tijd om alles weg te stoppen en zijn we klaar voor bezoek.

Die nacht echter schrikken we meerdere keren op van bezoek aan boord dat we níet hebben uitgenodigd. We horen lopen in de kuip, gerommel in de bakskist en daarna in bed! De indringer loopt meerdere malen over Marianne heen en van slapen komt niet veel meer. Uiteindelijk hebben we een keer het lampje aan voordat hij wegschiet; een flinke rat heeft de Pinta als nieuw Walhalla bestempeld.

De eerste nacht dat we met zijn vieren aan boord zijn horen we onze verstekeling door de kastjes lopen en aan van alles en nog wat knagen. Vangen lukt echter niet, maar na deze tweede verstoorde nacht kopen we vallen. De plastic dopjes van de olijfolie, de chilisaus en de ketjap zijn inmiddels verdwenen. Gelukkig, net nadat we de derde nacht zijn gaan slapen horen we de klap van een val en daarna is het de hele nacht rustig. We zijn weer alleen met ons bezoek.

Gisteren zijn we van Ushuaia naar Puerto Williams gevaren. Dit havendorpje ligt aan de zuidkant van het Beagle kanaal en is dus Chileens. Uitklaren uit Argentinie gaat soepel en we hebben zin in een stukje varen. Helaas zit het weer niet erg mee. Het is winderig, regenachtig en best koud. Niet helemaal de cruise die we in gedachten hadden en al snel zit driekwart van ons lekker binnen. Gelukkig verandert het weer hier snel en we genieten van de paar opklaringen die langskomen.

Als we de haven aan lopen doet de keerkoppeling moeilijk en krijgen we hulp van een ander binnenvarend schip. Gelukkig zijn overal helpende handen en liggen we snel vast. De volgende morgen staat er een zonnetje, is het prachtig kalm en straalt de schoonheid van dit gebied ons tegemoet. Door de invallende herfst wisselen groen, geel, oranje en rood elkaar af in de bossen. Daarboven steken de witte toppen van de bergen af. We hebben zin om de omgeving te gaan verkennen!

Geplaatst op 20/04/2012, in Argentinië, Vuurland. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Herman en Marian

    Hallo Maarten en Marianne,

    Veel plezier samen met Ad en Anneke.
    Groet van Herman Marian en de jongens.

  2. M&M,

    Zo te zien is de verwarming gemaakt!!! Gelukkig. Veel plezier de komende dagen. Ik ben niet jaloers op de kou, maar de foto’s van de omgeving…………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s