Ushuaia

Foto's Ushuaia

Al een week liggen we in Ushuaia en de tijd vliegt. De eerste paar dagen hebben we heerlijk gerelaxt en genoten van even helemaal niets hoeven. Opvallend snel zijn we lekker ontspannen en we merken dat het enorm veel scheelt dat we de stad al kennen. Elk zijn we hier al twee keer eerder geweest en alle energie die het normaal kost om je weg te vinden, kunnen we nu gebruiken om bij te komen.

Iedere keer dat we om ons heen kijken, genieten we volop van het uitzicht en van de omgeving. Het weer, dat op zijn zachtst gezegd onbestendig is, draagt in onze ogen alleen maar bij aan de atmosfeer. Keiharde windvlagen met regen of hagel worden binnen minuten uit de herinnering verbannen door windstiltes met zon.  Er zitten hier echt vier seizoenen in een dag. Of in een uur. Onmogelijk om je op te kleden en bijna ieder kwartier zijn we laagjes aan of uit aan het doen.

Op Maartens verjaardag worden we ’s ochtends getrakteerd op een vers pak sneeuw op de bergpieken die Ushuaia omringen. Het is windstil en zonnig en blijft dat zelfs een tijd; een magisch mooie dag. We gaan lekker door de stad slenteren en ouderwets shoppen. Dat is al een tijd geleden en we maken van de gelegenheid gebruik om wat extra warme kleren te kopen.

Ook leren we de mensen van de boten om ons heen een beetje kennen. Omdat er niet zo veel jachten zijn en iedereen, nog meer dan anders, verbonden wordt door hun voorliefde voor dit gebied, is het een hecht gemeenschapje in de haven. Het is heerlijk om weer een sociaal leven op te bouwen en we vallen met onze neus in de boter als er in het clubhuis van de haven een asado georganiseerd wordt. Op deze traditionele Argentijnse barbecues komt de lokale voorliefde voor goed vlees naar voren. Stuk voor stuk vertelt iedereen dat ze na een paar dagen gezwicht zijn voor het dieet van een echte carnivoor. Het is dan ook allemaal erg lekker…

Het enige dat mist om ons plaatje perfect te maken is een warme boot. Aangezien het instaleren van de kachel tijdens onze laatste klusperiode op de Canarische eilanden een spectaculair lage prioriteit had, zitten we nu in de kou. Het is binnen, net als buiten, rond de acht graden. Meestal doen we een paar lagen kleren uit als we naar buiten gaan, omdat we in winkels, cafés of wandelend een stuk warmer worden dan binnen op de bank. De meeste films en boeken van de afgelopen dagen zijn dan ook óf in bed, óf onder een extra slaapzak op de bank verslonden.

Onze ‘vrije tijd’ zit er dus op en we gaan de komende weken weer aan een ‘normaal leven’ beginnen. Wekkers, werken, boodschappen om de hoek en in de weekenden vrij. We hebben er enorm zin in. Naast een berg andere klussen die de afgelopen maanden ontstaan zijn, staat de kachel op de wensenlijst op nummer één!

Geplaatst op 21/03/2012, in Argentinië, Vuurland. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Dita & Rob

    Hé Marianne en Maarten,
    Gefeliciteerd; knap gedaan. Geniet van jullie welverdiende verblijf daar en succes met de nog openstaande klussen. En een fijne tijd als Ad en Anneke straks een week bij jullie zijn. Jullie reis zal ongetwijfeld op de familiedag, 14 april a.s., wel ter sprake komen.
    Groeten, Dita en Rob.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s