Rio

Foto’s Rio

Rio is fantastisch! Na Salvador twijfelden we of we zin hadden in nog een grote stad, met alle drukte van dien, maar Rio overslaan vonden we eigenlijk niet kunnen. We zijn maar wat blij dat we hier terecht zijn gekomen, want het is echt een leuke stad. Vanaf het water zagen we een panorama van hoge moderne wolkenkrabbers afgewisseld door fris groen, alles tussen glooiende heuvels. Op deze manier lijkt de stad ruim opgezet in plaats van een opeenhoping van 10 miljoen mensen. Bij aankomst varen we langs het wereldberoemde Copocabana strand en het suikerbrood, en als we goed kijken zien we boven op de berg het Christusbeeld over de stad waken.

Zonder enige kennis van zaken duiken we de eerste de beste marina in, die heel duur blijkt, maar prima voldoet om al onze dingetjes te regelen en even tot rust te komen. Als we de stad ingaan genieten we van alle winkels en restaurantjes; alles ziet er even aantrekkelijk uit. Schoon, verzorgd en gezellig. Zelfs de rompslomp van het in- en uitklaren (10 kilometer wandelen tussen het kastje en de muur) mag de pret niet drukken.

Na twee dagen verhuizen we naar de overkant van de baai waar we opgenomen worden door een leuke jachtclub met bar, restaurant en zwembad. Voor acht euro per dag een stuk betere deal. We doen al onze gebruikelijke klusjes, nemen een rustdag en beginnen weer met voorbereiden voor de volgende etappe. Voor het eerst hebben we het gevoel dat we wel langer de tijd zouden willen hebben om hier rond te kijken. De highlights van Rio bezichtigen, maar ook gewoon winkelen en door de stad lopen. Helaas begint de tijd om naar het zuiden te varen te dringen en moeten we door. We willen dit seizoen Ushuaia nog bereiken, voordat de herfststormen komen, en dus moeten we nog even het tempo erin houden. Wie weet komen we hier nog eens terug.

Vlak na onze aankomst in Rio komt er een koufront over. Het koelt behoorlijk af en het regent zo nu en dan. In plaats van 38 graden is het nog maar 25 graden en dat bevalt ons prima! Voor het eerst in lange tijd slapen we weer onder dekbedden. Als we de stad in gaan moeten we zelfs schoenen aan. Even wennen na een aantal maanden op blote voeten en flipflops. We krijgen prompt blaren. Toch vinden we het wel heel lekker. Zelfs de regen op het dek als we wakker worden klinkt gezellig en knus.

Morgen vertrekken we naar Punta del Este, Uruguay, zo’n 900 mijl zuidelijker. We kijken erg uit naar Patagonië, al verlangen we waarschijnlijk snel genoeg terug naar de tropische temperaturen van Brazilië.

Geplaatst op 31/01/2012, in Brazilië. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s