Lekker zeilen

We zijn veilig aangekomen in Rio de Janeiro. Om een idee te geven van ons leven op zee hebben we allereerst een filmpje van een typische zeildag:

We hebben een snelle oversteek van Salvador naar Rio gehad. We rekenden op zo’n zeven dagen, maar dankzij de overwegend gunstige wind en vooral dankzij de stroom mee, zijn we al na iets minder dan zes dagen in Rio. We beginnen verwend te raken, want eigenlijk hebben we, op een dag rond de evenaar na, al sinds noord Portugal stroom en wind mee. Dat zal binnenkort wel anders zijn…

Behalve een snelle tocht, is het ook een comfortabele reis. Misschien komt het door alle mijlen die we de afgelopen maanden gemaakt hebben, of misschien zijn de rustige omstandigheden de reden; in elk geval zijn we snel ingeslingerd en zitten we binnen een dag in ons vertrouwde zeeritme (zie filmpje).

Onderweg genieten we van dolfijnen, onze boeken en het zeilen zelf. We volgen de kust, maar zijn er wel zo ver vanaf dat we hem niet meer kunnen zien. De laatste paar dagen worden we omringd door boorplatforms en bijbehorende schepen. Druk op het water en dus goed opletten. De wind blijft echter gunstig en we kunnen rustig overal tussendoor slingeren.

Hoe moe, gaar of misselijk je je ook voelt, van dolfijntjes wordt je echt altijd blij. Als onze zee vriendjes langskomen, springen we elke keer met een glimlach op om te kijken wat voor capriolen ze uithalen. Ze spelen altijd een tijdje in onze boeggolf, maar soms geven ze een ware show weg; springen, salto’s of synchroon zwemmen.

Op dit moment genieten we erg van Rio. Foto’s en verhalen volgen in een volgend blog!

 

Geplaatst op 30/01/2012, in Brazilië. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Leuk verhaal weer. Jullie hebben de vaart er goed in zitten nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s