Eerste keer

Voor alles een eerste keer. Wij zijn er zojuist achter gekomen dat we voor de eerste keer beroofd zijn deze reis. Niet erg, geen paniek, alles in orde. En zelfs het geld komt waarschijnlijk weer terug.

We willen bij het havenkantoor van de marina betalen voor het extra nachtje dat we gebleven zijn als we erachter komen dat onze pinpas niet werkt. Vreemd, want we hebben al gepind bij deze marina en andere winkels en geld opgenomen met deze pas. Omdat we toch moeten internet bankieren kunnen we meteen even kijken wat er aan de hand is.

Het blijkt dat we door onze limiet heen zijn en wel omdat we heel erg veel Braziliaanse Reaal gepind hebben. Dat hebben wij dus helemaal niet gedaan en snel zoeken we uit wat wij allemaal hebben betaald en wat miraculeus is afgeschreven. Dankzij onze nette boekhouding zo gepiept en er blijkt een equivalent van iets meer dan zestienhonderd euro opgenomen te zijn voordat de bodem van de rekening bereikt werd. Gepind met ons pasje. Geen idee hoe, want dat pasje zit nog gewoon netjes in onze portemonnee.

We bellen meteen de bank en leggen de situatie uit. Het pasje is geblokkeerd en het blijkt zelfs dat we voor dit soort zaken via de bank verzekerd zijn! Goed nieuws dus, want waarschijnlijk komt alles gewoon terug. En voor een beroving zijn we niet echt in gevaar geweest. Nu alleen nog de rompslomp van alles verder in orde maken met de bank. ‘Alle medewerkers zijn in gesprek, een ogenblik geduld alstublieft’.

PS. Dit is meteen een testblogje via onze kortegolf radio. Dat betekend dat we vanaf nu overal ter wereld, en dus zelfs vanaf zee kunnen bloggen. We houden jullie dus op de hoogte!

Geplaatst op 13/01/2012, in Brazilië. Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Tineke Hol en Herbert Jansen

  Nou…de korte golf radio werkt dus. Jullie pas moet geskimd zijn. Dat gebeurt toch aan de lopende band? In Nederland ook! Wel waardeloos zeg. Maar laat het jullie plezier niet bederven he? Sowieso las ik weinig paniek in jullie mail. Blijf schrijven hoor…voor ons achterblijvers echt genieten. Groetjes..Tineke en Herbert (van de Zahree)

 2. Wat een toestand, ik ben benieuwd wat er nou precies gebeurd is. Fijn dat jullie het zo positief opnemen. Sterkte ermee!

 3. Dat is sterk; exact hetzelfde gehad op oudjaarsdag! Voor skimming hoef je, zoals hierboven al opgemerkt, helemaal niet naar exotische oorden… Maar afgezien daarvan fantastisch dat jullie aan de overkant zijn!!! Geniet ervan en blijf ons thuisblijvers verrassen met de boeiende verhalen!

  Groet,
  Jos en Martijn

 4. Lang leve de korte golf!! Als het dan moet gebeuren dan maar op deze manier toch. Toch veel plezier en geniet van het vaste land onder de voeten

 5. Balen van de skim, nouja als je maar weer een nieuwe pas kunt krijgen, dat kan best lastig zijn (ervaring). Jullie zijn dus al een heel eind, gaaf! Hoe is het om de sterrenhemel zo langzaamaan te zien veranderen?

  Groetjes Thomas & Loukie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s