Een nieuwe episode

Foto’s Een nieuwe episode

Omdat de Sint Maarten en Marianne niet vergat
Is dit stukje in rijm gevat

Na een maand doorvaren
Konden we op de Canarische Eilanden inklaren

Twee eilanden hebben we bezocht
Aan allebei zijn we inmiddels verknocht

Op La Palma vierden we twee weken vakantie
En genoten we van haar vulkanische elegantie

We vonden een tijdelijk thuis in San Sebastian
Waar je alles voor bootprojectjes kopen kan

Toen alle klussen klaar waren
Wilden we snel naar de Kaap Verden varen

Maar het inpakken duurde langer dan gedacht
Dus ons vertrek wordt morgen verwacht.

We zijn aan het klaarmaken om te vertrekken. Al vijf dagen. Vrijdag zijn we begonnen met op- en inruimen zodat we zondag konden vertrekken. Vandaag denken we eindelijk alles af te krijgen en dus kunnen we morgen los.

Onvoorstelbaar hoeveel werk dit was. En hoe we ons er op verkeken hebben! Door het klussen hadden we alles open getrokken en dus moest werkelijk elk vakje, compartimentje en kastje eerst uitgeruimd, soms schoongemaakt en daarna weer ingeruimd worden. Samen met flink etenswaren inkopen en dat allemaal wegstouwen zijn we dus al vijf dagen zoet.

We hebben verschrikkelijk zin om te gaan. La Gomera heeft ons met open armen ontvangen en we hebben genoten van de rust, van de gezelligheid en van het eiland zelf. Maar nu zijn we klaar voor een nieuwe fase. Na een periode van stilliggen, hebben we zin in de volgende episode: mijlen maken naar het zuiden.

Ruim twee weken geleden hadden we al willen vertrekken naar de Kaap Verden, maar met het afmaken van alle projectjes is dat er niet van gekomen. Zodoende plannen we nu dus om rap door te varen. En eigenlijk hebben we daar ook wel weer behoefte aan. Lekker afstanden afleggen, nieuwe plaatsen, nieuwe indrukken. Niet blijven plakken, maar overal even de sfeer opsnuiven en weer door. Het zomerseizoen in het zuiden wacht!

De afgelopen twee maanden hebben we, afgewisseld met bezoek, verschrikkelijk veel aan het schip gedaan. We hebben nu zonnepanelen, we hebben de windvaan stuurinrichting klaar gemaakt, een zonnetent gemaakt, de kortegolf radio en een omvormer geïnstalleerd. En omdat dat voor de helft van die klusjes noodzakelijk was hebben we bijna het gehele elektrische systeem vernieuwd en verbeterd. Hiernaast hebben we nog allerlei kleine klusjes gedaan, zoals de elektrische bilgepomp aansluiten, lakwerk, nieuwe lijnen voor bulletalies, etc.

Kortom, van alles te testen op weg naar de Kaap Verden! De combinatie van zonnepanelen en een windvaan (die geen stroom gebruikt) moet ervoor zorgen dat we geen stroom meer tekort komen onderweg. De kortegolf radio stelt ons in de gelegenheid over lange afstand te communiceren, al werkt het digitale gedeelte nog niet en dus kunnen we nog geen weerberichten ontvangen. We gaan genieten van de luxe.

Zoals gezegd, we hebben er zin in om te gaan. Lekker de oceaan op. En mochten er bij jullie nog mensen zijn die denken dat dat een slecht idee is, of die ons voor gek verklaren om met zo’n notendop de zee op te gaan, dan moeten jullie hier maar even naar kijken: www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com.

De roeiers van de transatlantische roeiwedstrijd zijn gister hier, uit San Sebastian vertrokken op weg naar de Carieb. De snelste denken er zo’n 60 dagen over te gaan doen (6 persoons). De langzaamste (solo) ongeveer 120 dagen! We hebben de bootjes bekeken en voelen ons de koning te rijk op de Pinta. Opbergruimte, een gasfornuis, een bed. Allemaal fijne dingen om te hebben. Wees maar niet bang, wij zullen het best comfortabel hebben op zee.

Ciao!

Geplaatst op 06/12/2011, in Canarische Eilanden. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Fam H H Kosse

    Hoi M&M

    Veel succes, groetjes uit de Herenstraat in Slagharen

  2. He M&M,

    Goed om van jullie te horen. Een update van ons binnenkort via de mail (die dan wellicht op de oceaan leesbaar is?) Goede overtocht.

    Lieza en Joachim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s