Herfst

Foto's Herfst

We hebben wederom bezoek! Ditmaal van Ad en Anneke, de ouders van Marianne, ter ere van haar verjaardag. Geen beter excuus natuurlijk om even langs te komen! Ze nemen ook heel veel pakjes voor ons mee. Voor Marianne’s verjaardag, onderdelen voor de boot en alvast een Sinterklaas cadeautje. Er zijn zelfs cadeautjes door vriendinnen meegegeven! Vanuit Nederland komen de verhalen van kou en herfst die bij Marianne’s verjaardag horen en ook hier beginnen we te merken dat het weer veranderd.

Tijdens het eerste bezoek met Sietske en Dirk, alweer twee maanden geleden, was het warm hier op de eilanden. Zo warm dat we er een beetje aan moesten wennen en we prompt een zonnetent voor de kuip hadden genaaid. Die was af voor het tweede bezoek, van Annet. We hebben ook toen nog veel gezwommen, maar de echte hitte viel wel mee. De afgelopen weken zaten er steeds vaker winderige dagen tussen en nam de temperatuur merkbaar af. Nu, tijdens ons derde bezoek is het echt herfst op La Gomera.

Dat betekent onder andere het volgende: Niet meer elke dag zwemmen; een trui aan ’s avonds in de kuip (we hebben laatst zelfs sokken gepakt!); af en toe spetters; geen standaard vijfentwintig tot dertig graden meer en dus nadenken of je wel of geen shirt aan doet. Allemaal erg afzien…

Maar, het belangrijkste effect is dat de haven leegloopt. De vertrek-rush naar de Kaapverden is begonnen. Het was heel erg gezellig in de haven de afglopen weken. Met een aantal Nederlandse schepen, waarvan sommige met kinderen, hebben we veel contact. Overdag lopen we bij elkaar de deur plat voor gereedschap, advies of hulp en ’s avonds zitten we bij elkaar in de kuip te borrelen. Bij de Bo passen we een keer op, zodat Ronne en Bauke samen een avondje uit kunnen en met Maarten en Daan van de Lola kijken we films met hun beamer en zelf genaaide scherm. Met hen hebben we ook een dag verschrikkelijk veel plezier om een filmpje te maken voor het huwelijk van Sietske en Dirk, waar we niet bij konden zijn. Gelukkig hebben we door middel van een filmpje wel een bijdrage kunnen leveren. Op de Bo gaan we ook een keer naar buiten om de genaker te testen. Verschrikkelijk leuk allemaal, maar nu iedereen verder gaat vinden we dat wel jammer. Het hoort er helemaal bij: nieuwe mensen, vriendschappen en weer afscheid.

Tussendoor werd er natuurlijk ook weer hard aan de boot gewerkt. Het elektrische systeem is flink op de schop gegaan om de omvormer, de zonnepanelen en de kortegolfradio aan te kunnen sluiten. De speling in het roer is opgelost en zo waren er nog wat losse klusjes. De laaste dagen voordat Ad en Anneke aan kwamen was het als van ouds flink doorwerken om alles weer geinstalleerd en opgeruimd te krijgen. Uiteraard was alles net niet af, maar gelukkig zijn ze niet te beroerd zelf de handen uit de mouwen te steken en met zijn vieren doen we nog wat klusjes. Anneke helpt met de inventarisatie van de EHBO en naait banden voor de reddingsboeien. Ad stort zich op het opknappen van de kastjes voor het elektronisch kompas en het display van de stuurautomaat. Het wordt allemaal weer schitterend mooi!

Natuurlijk wordt er ook flink gewandeld. We maken een schitterende tocht van de top van het eiland naar beneden. Zwaar voor de knieen, maar wel heel erg mooi. Vandaag dus een rustig dagje waarbij we genieten van een feestelijke verjaarslunch. vanavond lekker borrelen met een aantal mensen uit de haven en dan zien we morgen wel weer verder…

Geplaatst op 16/11/2011, in Canarische Eilanden. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Marianne, gefeliciteerd met je verjaardag!!!!
    Veel liefs uit het koude Utrecht,
    Joachim en Lieza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s