Een typische werkdag

Het klussen is weer volop begonnen en laatst hadden we een zo volstrekt normale dag hier dat het het waard is er over te schrijven.

De wekker gaat als altijd om half negen. We zijn nu eenmaal geen ochtend mensen. Om wakker te worden gaan we douchen. Al een paar dagen niet gezwommen, dus dat mag wel weer eens. We komen er op onplezierige manier achter dat het warme water hier uit zonneboilers komt: aangezien gisteren en vandaag grijs en een beetje koud waren, is het water fris.

Meestal beginnen we om tien uur met werken, maar we zijn een beetje langzaam vandaag. Om half elf hebben we onze tanden gepoetst en willen we beginnen met ons eerste klusje als Daniel (één van de Noren van het circus) langskomt. Zij zijn aan het klaarmaken voor vertrek en zijn klusje is om de onderkant van de boot schoon te maken. Dat schiet niet zo op omdat hij het snel koud krijgt onder water, dus hij komt ons wetsuit lenen. Dat van Marianne past hem perfect.

Het eerste klusje van de dag is een dop in de waterleiding opnieuw kitten. Die lekt een beetje. Om hem te laten drogen hebben we even geen water uit de kraan en behelpen we onszelf met flessen. Helaas is de schroefdraad nog niet droog, dus vanmiddag nog maar eens kijken.

Het is inmiddels over elven en we gaan een aantal boodschappen doen. Eerst even langs Andy, een klusmannetje met een yachtservice bedrijfje in de haven, voor nieuwe beugeltjes voor de stuurstand. Aangezien hij over een half uurtje langs kan komen splitsen we op. Marianne gaat boodschappen doen en Maarten gaat aan boord alvast de zonnepanelen uitgraven. Dat wordt het volgende project.

Een uurtje later zijn de zonnepanelen opgediept en wil Maarten op internet uitzoeken hoe ze aangesloten moeten worden. Het wifi abonnement is verlopen, dus eerst een nieuwe halen bij het havenwinkeltje. We komen tegelijk terug aan boord. Marianne is alleen nog maar bij de zeilmaker geweest, want die was in een klets bui. Alsnog samen boodschappen doen, maar eerst toch nog een keer langs de zeilmaker omdat Marianne vet gezien heeft dat precies het goede blijkt te zijn voor het stuursysteem. Even wachten, weer een kletsje maken. Half uurtje verder…

In de viswinkel kopen we haakjes en lokaas zodat we komende overtocht eindelijk kunnen vissen. Dan naar de ijzerwinkel voor bouten, boortjes, een centerpunt en een bezemsteel. Marianne spreekt erg goed spaans, maar mist al deze woorden toch in haar vocabulaire. Alles uitleggen is heel komisch. Gelukkig zijn de mensen hier aardig en geïnteresseerd en lukt het allemaal prima. Nog even naar de supermarkt en dan zijn we klaar. Duurt ook weer even, want voor het vlees en de kaas zijn hier balies met lange wachttijden. Gelukkig staan er andere zeilers in de rij en babbelen we wat.

Om half drie lunch, lekker warm eten, boekje lezen en even zitten. Voor de afwisseling geen siesta. We gaan maar weer door. We hebben om vier uur net de afwas gedaan als Jakob (andere Noor) langskomt om een ophangstoel cadeau te doen. Ze hadden hem zelf gekregen, maar hebben absoluut geen ruimte aan boord. Leuk om even een kletsje te maken. Een half uurtje later pakken we dan toch de gereedschapsdozen uit als we op de steiger de vraag horen vragen of we naar La Palma gaan. Een vrolijk jong stel, Zweeds meisjes, Hondurese jongen, zijn aan het back-packen en proberen met iemand mee te varen naar La Palma. We raken aan de praat en het blijkt dat ze al jaren van schijnbaar niets reizen en op de mooiste plekken komen. Hun plan is om met een Landrover reizen te gaan maken, maar ze zijn heel erg geïnteresseerd in hoe het nou is op zo’n boot. Leuk, want daar vertellen wij natuurlijk graag over! We laten ze alles zien en ze vragen ons de oren van het hoofd. Voor we het weten is het zeven uur en moeten we ze van boord zetten omdat we een diner date hebben met de Zweden en de Zwitsers, een paar boten verderop.

We worden warm onthaald en het is een heel erg gezellige avond. Maar ja, morgen vroeg op want vandaag schoot het klussen niet zo op…

Geplaatst op 26/10/2011, in Canarische Eilanden. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

 1. kaspersilvius

  He Maarten en Marianne!

  Verhalen klinken goed, geniet ervan en goede overtocht naar de Azoren.

  Kasper

 2. Dag vakantiegangers, eeeh harde werkers!

  Goed om te zien en lezen dat jullie het goed maken daar en er veel te genieten valt op die lavaklonten. De Canarische eilanden hebben ook mij verrast door hun relaxte bevolking, de prachtige natuur en het ronduit fantastische klimaat, of beter: klimaten. Ben op de top van La Palma (exact de plek van jullie foto!) nog eens strontverkouden geworden omdat het er vroor terwijl het op zeeniveau 25 graden was 😉 La Gomera staat te boek als het minst toeristisch en daarom hoog op mijn verlanglijstje! Jullie verslagen lees ik dan ook met veel interesse.

  Dat zal ik natuurlijk blijven doen, ook als jullie op de Kaapverdische eilanden zitten (ik mag toch hopen dat Kaper zich vergist met die Azoren van hem ;).

  Werk ze en we speken!

  Groet,
  Martijn

 3. Herman, Marian, Mark en Wouter

  Hoi Marianne en Maarten,

  Marianne, gefeliciteerd met je verjaardag en maak er woensdag een leuke dag van, samen met Maarten en Ad en Anneke.
  Veel succes op jullie verdere reis.
  Groet van Herman, Marian, Mark en Wouter

 4. Hoi Marianne en Maarten,
  Marianne …. van Harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Jullie hebben het maar goed 🙂
  Geniet ervan !

  Groetjes uit Tiel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s