Thuis op La Gomera

La Gomera 2

Om verschillende redenen besluiten we om een tijdje hier op La Gomera te blijven. Ten eerste krijgen we hier wederom bezoek; momenteel is Annet, de moeder van Maarten, hier. En over een paar weken komen de ouders van Marianne ook hierheen. De Canarische eilanden zijn nog lekker makkelijk bereikbaar, dus ideaal om langs te komen. Tussen de bezoeken door gaan we flink aan de boot werken. Allerlei dingen die we niet af gekregen hebben voor vertrek gaan we nu proberen te installeren, zoals de kortegolf radio, de zonnepanelen, de windvaan, etc. Er zijn hier niet zo veel voorzieningen of winkels voor jachten, maar we denken alles wel te pakken te kunnen krijgen. Er is een zeilmaker die allerlei handige dingen verkoopt en een klusmannetje waarbij we waarschijnlijk ook wel het een en ander kunnen regelen. De haven is goed en we liggen hier geweldig. Prima om te klussen.

De doorslaggevende reden dat we hier blijven is natuurlijk dat La Gomera echt een prachtig eiland is! Het centrale deel van het eiland is een donkergroen bebost nationaal park en de kustplaatsjes hebben elk hun eigen charme. San Sebastian, waar we liggen, is de hoofdstad met de grootte en sfeer van een flink dorp. Alles aanwezig en toch authentiek karakteristiek. Santiago aan de zuidkant is het vissersdorp. Een klein haventje, rustig en met een laag tempo. Mannetjes die een praatje maken onder een boom, uitkijkend over de vissersbootjes. En aan de westzijde ligt Vueltas, aan de Valle Gran Rey. Een prachtige groene vallei met palmplantages en huisjes tegen de helling op. Vueltas zelf is de toeristische badplaats van het eiland. Strand met bakkende mensen, opgeleukt door gezellige terrasjes aan de boulevard.

Het eiland krijgt extra glans door de mensen hier. Vriendelijk en open, vrolijk en gezellig. Afgelopen maandag was een nationale feestdag ter ere van de beschermheilige van het eiland, de maagd Guadalupe. In een klein kerkje op een rotspunt een aantal kilometer ten noorden van San Sebastian was een mis, en daarna een processie met het beeldje van de maagd Guadeloupe. Er werden speciaal bussen ingezet want het hele eiland leek te komen. Vrolijke muziek en dans, wapperende vlaggetjes en ’s avonds feest op het dorpsplein. Heerlijk ontspannen en gezellig!

Na ons vorige bezoek heeft het een aantal dagen geduurd voordat we weer op gang kwamen, maar nu hebben we een lekker eiland ritme gevonden. ’s Ochtends doen we wat klusjes aan boord of gaan we het eiland verder verkennen. Als het rond een uur of twee echt warm wordt gaan we even zwemmen, een half uurtje snorkelen bij het strandje om de hoek, en daarna houden we een kleine siesta. Het tweede actieve deel van de dag schuift daardoor op, waardoor we ook, op zijn Spaans, laat eten. De avonden zijn heerlijk koel, dus zitten we met de olielamp in de kuip met een boek of spelletje.

Doordat we hier al even liggen beginnen we een aantal andere zeilers te leren kennen. We borrelen bij elkaar aan boord en gaan af en toe samen ergens heen, zoals op de feestdag. Het is leuk om te praten met mensen die dezelfde zeilmanie of droom hebben als wij. Verder komen we de meest fantastische mensen tegen. Zo is het gezellig borrelen met de Brit Chris die zoveel verhalen heeft te vertellen dat hij, hoe later het wordt, hoe sneller moet praten. Fascinerender nog zijn de vijf Noorse jongens in de boot naast hem die een circusact hebben. Met vijf mannen op een tweeëndertig voet boot dwingt respect af, zelfs voordat we alle spullen zien die ze voor hun optreden meezeulen! Komende week geven ze een voorstelling in het dorp, dus daar gaan we zeker kijken. We zijn benieuwd!

 

Geplaatst op 09/10/2011, in Canarische Eilanden. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

 1. Hola ahoy
  Wat een mooi verhaal. En Annet nu bij jullie; ik weet van niets.
  Wij druk met onze reis naar Zuid Amerika. 21 oktpober moet de Volvo volgestouwd naar Antwerpen om verscheept te worden. Dus nog even stevig aanpoten Er zit nu een mooi open dakje in!!
  7 december gaat het echt gebeuren. Wanner zijn jullie ïn de lucht??”
  blijf vooral genieten;

  liefs Magda en Jaap
  ook voor Annet als ze er nog is natuurlijk!!

  behouden vaart!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s