Vakantie!

Ons eerste bezoek van deze reis is gearriveerd. Onze vrienden Sietske  en Dirk zijn naar La Palma gevlogen en nu genieten we met ons vieren van een welverdiende vakantie. De aankomst van hun vliegtuig was voor ons een deadline waarvoor we behoorlijk door hebben moeten zeilen. En dus begint ook voor ons nu een periode van relaxen en vakantie vieren.

Het is misschien een beetje moeilijk uit te leggen, maar tot nu toe hebben we flink doorgewerkt om hier te komen. Allemaal was het ontzettend leuk. We hebben genoten van de tocht hierheen, de verschillende plaatsen waar we langsgekomen zijn en de tochten zelf, maar  het was wel doorvaren. Bij iedere aankomst, zodra de boot weer opgeruimd was begon het plannen en voorbereiden van de volgende tocht. Het weer bekijken, inkopen doen, wassen en de kaarten en pilots voor het volgende traject bestuderen. En zodra dat allemaal rond was en het weer goed was, zo snel mogelijk door. En als het weer nog niet goed genoeg was om meteen verder te varen hadden we altijd wel een aantal klusjes om de tijd te vullen. De dagen voordat Sietske en Dirk kwamen hebben we zelfs nog wat klussen moeten doen omdat de materialen daarvoor hun bed bezet hielden. We hebben dus nog niet met een boekje op een strandje onder een palmboom gelegen, voor degenen die dat beeld hadden. Daar hebben we nu de tijd voor!

La Palma is een prachtig eiland. Het meest westelijke van de Canarische eilanden en weelderig groen met steile hellingen van oude vulkanen. Doordat er hier geen zandstranden zijn, is het niet zo toeristisch als de meer oostelijke eilanden, die over het algemeen ook veel droger zijn. We huren een autootje en verkennen daarmee het eiland en rijden naar mooie wandel plekjes toe. Uiteraard onderbroken door veel café con leche’s op het terras en af en toe een boekje. ’s Ochtends verse stokbroodjes en criossantjes uit het haven winkeltje maken het vakantie gevoel compleet.

Ook La Gomera schijnt mooi te zijn dus we zeilen de vijftig mijl naar San Sebastian, waar een marina is. Helaas bevalt de reis niet iedereen even goed. We hadden hoop onze gasten te kunnen trakteren op dolfijnen tijdens een heerlijk tochtje op een kalme zee, maar de golfjes zijn iets te stijl en zeeziekte bederft de pret. Bovendien geen dolfijnen om iedereen op te beuren.

Gelukkig maakt La Gomera zijn naam waar en genieten we ook hier van de natuur door een rondrit en wandelingen. De zuidkust van het eiland heeft een aantal baaien waar we hopen te kunnen ankeren. Een beetje zwemmen, spelletjes doen en van baai naar baai hoppen lijkt ons wel wat. Dus, nu nog even vers brood en voldoende avocado’s inslaan en dan de haven uit!

Tot snel!

Maarten & Marianne

P.S. We hebben eindelijk wat foto’s geplaatst onder het kopje ‘beeldmateriaal’! Een indruk van La Palma.

Geplaatst op 24/09/2011, in Canarische Eilanden. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s