Falmouth, springplank naar het zuiden

We zijn eindelijk echt weg uit Nederland. Afgelopen week zijn we via Ramsgate naar Falmouth gevaren en morgen gooien we los richting La Coruna. De eerste kinderziektes hebben zich voorgedaan en zijn opgelost; wij zijn weer een beetje bijgekomen na de hectische tijd voor vertrek. Kortom, het voelt erg goed om onderweg te zijn en lekker veel mijlen te maken.

De eerste drie weken na ons vertrek staan in het teken van de boot herinrichten, opruimen en ordenen. Om onze willekeurig gekozen vertrek datum te halen, hebben we al onze spullen in verhuisdozen gestopt, en los in de boot gestort. Na vele herinricht rondes, en de lokale Blokker die door zijn opruim kratten heen is, heeft alles een (zeewaardig) plekje gevonden. Bij het opruimen van onze etensvoorraad hebben we de potentie van vele, voorheen ongebruikte, hoekjes en vakjes ontdekt. Gelukkig is na het inladen van dit alles de waterlijn nog net zichtbaar. Ook zijn we veel tijd kwijt aan de laatste klusjes, die noodzakelijk zijn voor we de zee op kunnen. Alles bij elkaar is het wegkomen uit Nederland een stroperig, soms enigszins frustrerend, gebeuren. Maar…, we kunnen nu, na ons ankergerei bij Durgerdam te hebben getest, wel zeggen dat het fantastisch werkt (Joris bedankt!), en ook onze nieuwe 300l brandstoftank voorziet de motor probleemloos van diesel.

Onze eerste oversteek naar Ramsgate maken we met veel tegenwind, waardoor het niet erg opschiet. Dat geeft niet, want we zijn eindelijk weg uit Nederland! Bovendien zorgen we door nu wat tegenwind te accepteren ervoor dat we bij de volgende etappe naar Falmouth wel wind mee hebben. Dat levert een fijne tocht van twee dagen langs de Engelse zuidkust op, waarin we de tijd hebben om uit te proberen of de nieuwe snelkookpan nou echt zo’n goed idee is. Ja, dus. Inmiddels zijn wij weer ingezeild, en heeft de boot, sinds alle klussen van de afgelopen periode, veel verschillende omstandigheden goed doorstaan, dus zijn we klaar voor de volgende etappe.

Morgen vertrekken we naar La Coruna, Spanje. Dat begint er op te lijken! De weersverwachting is goed; we verwachten over een dag of vier-vijf aan te komen. Wordt vervolgd…

Liefs, M & M

 

Geplaatst op 20/08/2011, in Engeland. Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

 1. Goed om te horen dat jullie goed vertrokken zijn en volledig ‘geïnstalleerd’ zijn op zee. We hebben nog naar jullie uitgekeken tussen de vele bootjes op de Iles Chausey. We konden bijna zwaaien begrijp ik. Succes met de oversteek naar Spanje.

  Joachim en Lieza

 2. Tineke Hol en Herbert Jansen

  Hoi buurtjes van Nauerna,
  Goed te horen dat het echte vertrekkers gevoel er is. Als de boot het doet zoals ie het moet doen is alles goed toch? Ik weet niet hoe het met jullie gaat maar wij moeten met onze nieuwe gigantische boot elkaar weer echt vinden in de routine maar wordt elke week een stukje beter. We zijn blij dat we nog even hebben voor we echt weggaan want er blijven toch dingen ons verbazen en zelfs steeds kapot gaan. Beter hier dan ergens waar je niks kunt krijgen en alles opgestuurd moet worden. Zal ook wel regelmatig gebeuren denk ik. Altijd net als het je niet uitkomt…..
  Nog een nieuwtje dat jullie misschien nog niet hebben meegekregen en nu voor jullie niet zo belangrijk is misschien. De havenmeester Henk houdt ermee op en heeft (bijna) de haven aan iemand overgedaan die uitgebreid gaat herinrichten en investeren. Was hard nodig vinden wij en toe te juichen. Nu maar hopen dat de prijzen niet al te hoog worden. Hebben jullie de haven aangehouden? Nee toch? Groetjes Tineke en Herbert, van de Zahree.

 3. Herman en Marian

  Heel leuk om zo van jullie belevenissen op de hoogte te blijven.
  Wij hebben trouwens ons huis in de Bolsterstraat verkocht, nu kunnen we pas echt gaan genieten.
  We wensen jullie heel veel succesvolle zeemijlen.
  Groetjes uit Slagharen van Herman, Marian, Mark en Wouter Kosse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s