Vertrek

De eerste meters... (Foto: Vasco)

De eerste stapjes op het pad van onze reis zijn gezet. Het afscheid dat daar zaterdag aan vooraf ging, was tegelijk onwerkelijk en overweldigend. We waren erg ontroerd door de familie en vrienden die in grote getale de, toch niet makkelijke, weg naar Nauerna hadden weten te vinden. We willen daarom iedereen die aanwezig was heel erg bedanken. We vonden het erg leuk dat jullie er allemaal waren en zullen jullie missen!

Het weer was zaterdag volledig in overeenstemming met ons gevoel, opklaringen afgewisseld met heftige buien. Ook wij waren blij dat we echt losgegooid hebben, maar werden wel overvallen door verdrietige momenten. Met een brok in onze keel hebben we afscheid genomen en afgeduwd.

 

De dagen voorafgaand aan ons vertrek waren op z’n zachtst gezegd hectisch:

Wat gaat er mee, weg of in de opslag?

Eindelijk gelukt, het huis is leeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhuizen van huis naar huis blijkt toch wel heel veel makkelijker te zijn dan verhuizen naar een boot, waarbij driekwart van al je spullen in de opslag moet. Bedenken wat mee gaat en wat niet is een enorme klus. Wat heb je nodig voor drie jaar? Gezien de hoeveelheid spullen die nu aan boord staan, zijn we benieuwd of je de juiste afwegingen hebben gemaakt!

Een week voor vertrek...

... en de dag van vertrek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het schip is heel hard gewerkt de laatste tijd. Er moest nog veel gebeuren en lang niet alles is af. Toch gaan we. Iedereen zegt dat het daadwerkelijk vertrekken een van de moeilijkste dingen is, dus we zorgen dat dat in ieder geval lukt. Alles wat de zeewaardigheid beïnvloedt, is af en op orde. Iets wat niet gelukt zou zijn zonder alle hulp die we gekregen hebben. BEDANKT!

Alle dingen die we nog aan de boot willen veranderen, doen we onderweg wel. Aan de hoeveelheid gereedschap en onderdelen die we mee hebben zal het in ieder geval niet liggen.

 

We zijn onderweg, maar hebben nog niet het gevoel op reis te zijn. Terwijl de laatste klusjes voor de oversteek naar Engeland worden weggewerkt, proberen we onze draai te vinden in ons nieuwe leven. We houden jullie op de hoogte!

 

Liefs,

Marianne & Maarten

 

 

 

 

Geplaatst op 26/07/2011, in Nederland. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Tineke Hol en Herbert Jansen

    Hallo Marianne en Maarten. Toen we terug waren in de haven zagen we dat jullie daadwerkelijk vertrokken waren! De oversteek naar Engeland hebben jullie al achter de kiezen en wij ook….Noorwegen hebben we nooit gehaald door generatorpech en storm maar London met eigen schip was ook erg leuk. We zijn benieuwd naar jullie eerste verhalen van hoe het gaat onderweg. Enne….ook best wel jaloers dat jullie al op pad zijn en wij nog effe een paar jaartjes moeten wachten! Genieten hoor, jullie! Jullie hebben er ook een mooi schip voor. Groetjes jullie buurtjes van het eind van de steiger, Tineke en Herbert van de Zahree.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s